SUPPLIERS OF NATURE

WOODSTOXX-BOS

Bij Woodstoxx speelden we al een tijdje met het idee om een eigen bos te planten. Binnenkort is het eindelijk zover. Met de hulp van Bos+ wordt er op zondag 13 december in Lochristi (Gent) een plant-actiedag georganiseerd. Op die dag gaan wij samen onze klanten, leveranciers en collega’s de handen uit de mouwen steken en ons bos aanplanten.

De oppervlakte van het Woodstoxx-bos zal ongeveer 1 hectare zijn. Een mooi begin lijkt ons.

BOS+

BOS+ is de enige Vlaamse organisatie die zich specifiek inzet voor bosbehoud, beter bos en meer bos in Vlaanderen en de wereld.

BOS+ wil de motor zijn van acties rond de uitbreiding, het behoud en het beheer van bossen in Vlaanderen en in het Zuiden om zo bij te dragen tot een groeiend bewustzijn van het belang van bos en bomen voor een leefbare wereld voor mens, plant en dier.

In die optiek organiseren zijn ook de campagne 10 miljoen bomen. Het doel is om tegen 2020 10 miljoen bomen extra aan te planten in Vlaanderen en de tropen. Wij bij Woodstoxx hangen graag onze kar aan deze campagne en planten in samenwerking met Bos+ binnenkort het Woodstoxx-bos aan.

Ecologisch bosbeheer

Zoals je ondertussen wel al hebt kunnen lezen hierboven wil Woodstoxx een voortrekkersrol spelen op het vlak van ecologie en ecologisch bosbeheer. Daarom stellen we onszelf enkele doelen voor.

We streven ernaar om in 2016 70% van ons productgamma te kunnen aanbieden met een eco-label zoals FSC of PEFC. Ons doel is om zowel onze leveranciers als klanten bewust te maken van het belang van ecologisch bosbeheer.

FSC of PEFC hout komt uit bossen die op een verantwoorde wijze beheerd worden. Verantwoord wil zeggen dat rekening wordt gehouden met ecologische, economische en sociale vragen van het heden en de toekomst.

PARTNERS

Over Woodstoxx

Woodstoxx wil top of mind zijn in houten vloer- en wandbekledingen. Hout is bij ons letterlijk het begin van alles.

We wensen te vertrekken van een heel uitgebreide keuze, op maat van de klant en afgestemd op smaak en budget. Dit steeds met het nodige respect voor de natuur.

Wij streven naar een ultieme klantgerichtheid waarbij betrouwbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit centraal staan.

Met onze campagne 'Suppliers of Nature' willen we onze leveranciers, klanten maar ook eigen collega's bewust maken van het belang van ecologisch bosbeheer.

Bezoek woodstoxx.be voor meer info.