SUPPLIERS OF NATURE

WOODSTOXX-BOS

Al sinds 2015 neemt Woodstoxx elk jaar opnieuw het initiatief om samen met klanten, leveranciers, collega's en familie een eigen bos te planten. Een mooie traditie, die we ook dit jaar in ere willen houden. Duurzaamheid dragen we bij Woodstoxx nu eenmaal hoog in het vaandel. De aanleg van het bos geeft ons als houtverwerkend bedrijf de kans om ook eens iets terug te doen voor de natuur. Zonder de natuur zouden we vandaag namelijk niet staan waar we staan.

De aanleg van het WOODSTOXX-bos zal dit jaar plaatsvinden op 24 maart 2019 en dat in samenwerking met Avanco Adventure & Events. Op hun gronden te Aalbeke zullen dit jaar zo'n 1000 bomen worden geplant. Na afloop worden alle aanwezigen uiteraard uitgenodigd om nog mee na te genieten met een hapje en een drankje.

Iedereen van harte welkom op 24 maart 2019 van 10u00 tot 12u00 in de Brumierstraat 6 in Aalbeke!

Zondag 24 maart 2024

10u00 - Aanplanting bos


11u00 - Aperitief

Vanaf 11u00 worden u en uw familie uitgenodigd om samen na te genieten met een hapje en een drankje. Er wordt ook kinderanimatie voorzien.

Ik plant mee!

Ecologisch bosbeheer

Zoals je ondertussen wel al hebt kunnen lezen hierboven wil Woodstoxx een voortrekkersrol spelen op het vlak van ecologie en ecologisch bosbeheer. Daarom stellen we onszelf enkele doelen voor.

We streven ernaar om in 70% van ons productgamma te kunnen aanbieden met een eco-label zoals FSC of PEFC. Ons doel is om zowel onze leveranciers als klanten bewust te maken van het belang van ecologisch bosbeheer.

FSC of PEFC hout komt uit bossen die op een verantwoorde wijze beheerd worden. Verantwoord wil zeggen dat rekening wordt gehouden met ecologische, economische en sociale vragen van het heden en de toekomst.

PARTNERS

Over Woodstoxx

Hout is onze passie.

We brengen het WOODSTOXX verhaal al 17 jaar jaar elke dag met minstens hetzelfde enthousiasme als onze eerste dag. Wij zijn er absoluut van overtuigd dat elk geslaagd bouwproject, interieur of exterieur, hout nodig heeft om er die ‘extra’ dimensie aan te geven.

WOODSTOXX doet dit met overgave en de nodige professionaliteit omdat wij gebeten zijn door hout. Hout is onze drive… wij zijn gewoon gek op hout.

Bij voorkeur werken wij met FSC of PEFC gelabeld hout omdat deze getuigen van duurzaam bosbeheer. Goed beheerd, groeit er elke eeuw een nieuwe boom die opnieuw kan verwerkt worden.

Bezoek woodstoxx.be voor meer info.